RATEX rágcsálóirtó szer (granulátum) 150 g

RATEX RÁGCSÁLÓIRTÓ GRANULÁTUM – a már bizonyított minőség márkanév 1970 óta!

RATEX ragcsaloirto szer (granulatum) 150 g.jpg
Bruttó ár: 1 040 Ft
(Egységár: 6 933 Ft / kg)
A feltüntetett ár 27% áfát tartalmaz!
db
Raktáron, Szállítás 1-3 munkanap
Gyártó:
Metatox

Leírás

LEÍRÁS:

A RATEX rágcsálóirtó granulátum ízletes és kiegyensúlyozott élelemforrást biztosít a kártevő rágcsálók számára.

A RATEX granulátum tökéletes azon helyekre, ahol a rágcsálók populációja ez idáig hozzáfért különböző más táplálékforrás és takarmányhoz.

A termék kiváló minőségű gabonaféléket, cukrot, fehérjéket, növényi olajokat és aromákat tartalmaz, amely elősegíti a csalétek elfogadását.

Felhasználható beltéren és az épületek környékén.

A termék második generációs véralvadásgátló hatóanyagot tartalmaz, amely már egyszeri fogyasztást követően 4-10 napon belül a rágcsálók elhullásához vezet.

 

 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK
A készítmény felhasználása:

Zárt térben és az épületek közvetlen környékén vándorpatkány (Rattus norvegicus) és házi egér (Mus musculus) irtására, lakossági felhasználásra.

 

Felhasználást megelőző intézkedések:

A készítményt olyan helyeken alkalmazza, ahol patkányok és/vagy házi egerek előfordulása észlelhető.

 

A rágcsálók jelenlétére jellegzetes nyomaikból (fészkek, lyukak, vonulási utak, ürülék stb.) vagy a rágásuk okozta károkból következtethet. A nyomok vagy a látható károkozások alapján becsülje meg, milyen mértékben szaporodtak el a rágcsálók, majd az irtást ennek ismeretében végezze el.

 

A készítmény kihelyezése előtt mérlegelje, hogy a tapasztalt rágcsálóártalom megszüntethető-e irtószer alkalmazása nélkül.

 

Irtószert csak indokolt esetben használjon!

 

Rágcsálófertőzöttség megelőzésére vagy rágcsálóaktivitás kimutatására kérjük ne alkalmazza a készítményt.

 

Az irtás megkezdése előtt – a kezelés hatékonyságának növelése és az újrafertőződés megelőzése érdekében – ellenőrizze a kezelendő területet.

 

A lyukakat, felfúrásokat szüntesse meg, és lehetőség szerint a rágcsálók számára elérhető minden táplálékforrást – például élelmiszerhulladék, kiömlött gabona stb. szüntessen meg. Ettől eltekintve a rágcsálóirtó szer kihelyezésekor már ne takarítsa fel a fertőzött területet, mert azzal megzavarja a rágcsálókat, és az irtószerből történő fogyasztást nehezebb lesz elérni.

 

A készítmény kihelyezése:

A készítményt zárható, illetéktelen felnyitás ellen védett, kereskedelmi forgalomban kapható, akár többször is felhasználható etetőládában kell kihelyezni.

 

Az etetőládát a csomagolás nem tartalmazza. Amennyiben szüksége lenne etetőládára, javasoljuk cégünk által forgalmazott etetőláda alkalmazását.

 

Az etetőládán jól olvashatóan, letörölhetetlenül tüntesse fel a következőket:

 

„Figyelem! Rágcsálóirtószert tartalmaz!

 

Tilos elmozdítani, áthelyezni vagy felnyitni! Baleset esetén forduljon toxikológiai központhoz (Tel.sz: 0680-201-199).

 

RATEX rágcsálóirtó szer, hatóanyaga: 0.0025% bromadiolon.”

 

Az irtószert tartalmazó etetőládát helyezze a rágcsálók által látogatott helyekre, azok vonulási útjaira, illetve feltételezett búvóhelyeik közelébe.

 

Ügyeljen arra, hogy az etetőláda olyan helyre kerüljön, ahol gyermekek, házi- és haszonállatok, valamint egyéb vadon élő állatok nem férnek hozzá! Lehetőség szerint gondoskodjon az etetőláda rögzítéséről is. Védje az etetőládát a közvetlen víztől, esőtől, az időjárás viszontagságaitól.

 

Az irtószert kizárólag zárt etetőládában szabad kihelyezni!

 

A termék alkalmazási dózisa:

A Ratex rágcsálóirtó szer alkalmazási dózisa egerek irtásakor: 3 méterenként 20-30 gramm csalétek/ etetőállomás.

 

A Ratex rágcsálóirtó szer alkalmazási dózisa patkányok irtásakor: 5 méterenként 50-100 gramm csalétek / etetőállomás.

 

Az első két hétben a csalétek állomásokat egerek esetén 2-3 naponként, patkányok esetén 5-7 naponként ellenőrizzük és az elfogyott csalétket pótoljuk. A megromlott, nedves vagy penészes csalétket cserjük ki. Az ellenőrzést ezt követően hetente ismételjük meg.

 

A véralvadásgátló hatóanyag késleltetett hatása miatt a rágcsálók elpusztulása a fogyasztás után 4-10 nappal várható.

 

A kezelés, a rágcsálók elszaporodásának mértékétől függően, 2-6 hetet vehet igénybe.

 

Ha a kihelyezett csalétek folyamatosan elfogy, akkor létesítsünk több etetőhelyet, az egyes etetőhelyeken kihelyezett csalétek mennyiségét viszont ne növeljük.

 

Kezelések alkalmával az elhullott rágcsálókat el kell távolítani.

 

Amennyiben a rágcsálók előfordulása és ártalma 35 nap alatt sem csökken érzékelhetően, forduljon kártevőirtó szakemberhez

 

Felhasználás óvintézkedései:

Kizárólag rágcsálóirtásra és csak a használati utasítás szerint alkalmazható! Tilos a készítményt nem célszervezet állatok elpusztítására felhasználni! A készítmény mérgező az emlősökre és a madarakra. A kutya, macska, sertés és minden egyéb ragadozó és/vagy dögevő állat mérgeződhet, ha a rágcsálóirtó szertől elpusztult vagy legyengült rágcsálót elfogyasztja.

 

A termék használatakor ne egyen , ne igyon, és ne dohányozzon. Kihelyezés és ellenőrzés után meleg, szappanos vízzel alaposan mosson kezet.

 

Beszennyezett, romlott rágcsálóirtó szert ne használjon fel.

 

Élelmiszertől, italtól és takarmánytól, valamint az ezekkel érintkezésbe kerülő eszközöktől, felületektől elkülönítve, gyermekek és nem célszervezet állatok által hozzá nem férhető helyen kell alkalmazni és tárolni.

 

Ne juttassa az irtószert élővízbe!

 

A készítmény a vadon élő állatokra veszélyes!

 

Felhasználás előtt mindig olvassa el a termék címkéjét is, és a felhasználási utasításban leírtakat és azokat minden körülmény között tartsa be!

 

 

TULAJDONSÁGOK: 

Engedélyszám(ok):

HU-2013-PA-14-00046-0000

SK14-MRS-004-1560/13

RO/2019/0082/MRA/HU-2013-PA-14-00046-0000

 

UFI kód: GT10-407U-G00F-RKUG

 

Aktív hatóanyag: 0.0025% bromadiolone (CAS: 28772-56-7; EC: 249-205-9)

 

Ellenszer: K1 vitamin

 

Elsősegélynyújtás:

Esetleges mérgezés vagy annak gyanúja esetén azonnal orvoshoz / vagy állatorvoshoz kell fordulni és a címkét az orvosnak meg kell mutatni!

 

Tömeg: 150 gr

 

Eltarthatóság és tárolás: Eredeti, zárt csomagolásban, száraz, hűvös helyen tárolva, a gyártástól számítva 2 évig használható fel.

 

Hulladékkezelés:

A készítmény és csomagolása és maradékai a helyi előírásoknak megfelelően történjen. Előírás hiányában kommunális hulladékként kezelendő.