METATOX rágcsálóirtó pép 150 g

Ha elhurcolás- és kiömlés mentes csalétekre van szüksége, a METATOX rágcsálóirtó pép erre tökéletes alternatívát jelent.

METATOX ragcsaloirto pep 150 g.jpg
Bruttó ár: 1 370 Ft
(Egységár: 9 133 Ft / kg)
A feltüntetett ár 27% áfát tartalmaz!
db
Raktáron, Szállítás 1-3 munkanap
Gyártó:
Metatox

Leírás

LEÍRÁS:

METATOX RÁGCSÁLÓIRTÓ PÉP – jelentősebb rágcsálófertőzöttség leküzdésére.

Ha elhurcolás- és kiömlés mentes csalétekre van szüksége, a METATOX rágcsálóirtó pép erre tökéletes alternatívát jelent.

Étkezési olajokból, legmagasabb minőségű étkezési gabonaipari termékekből készült rágcsálóirtó pépjeink magas kalóriatartalmú takarmányt kínálnak, mely hasznos lehet, ha többféle más táplálékforrás is rendelkezésre áll a rágcsálók számára és azok nem hajlandóak más csalétkeket elfogadni.

Az avasodás elkerülésére pépjeink nem tartalmaznak állati zsiradékot, valamint gondosan megválogatott alapanyagainak köszönhetően más pépekhez viszonyítva kihelyezést követően kevésbé száradnak ki.

A hatóanyag késleltetett hatásmechanizmusa miatt a második generációs véralvadásgátló hatóanyagot tartalmazó csalétek egyszeri elfogyasztása után 4-10 napon belül a rágcsálók elhullásához vezet.

 

 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK:

  A készítmény felhasználása: Zárt térben és az épületek közvetlen környékén vándorpatkány (Rattus norvegicus) és házi egér (Mus musculus) irtására, lakossági felhasználásra.

 

Felhasználást megelőző intézkedések:

A készítményt olyan helyeken alkalmazza, ahol patkányok és/vagy házi egerek előfordulása észlelhető.

A rágcsálók jelenlétére jellegzetes nyomaikból (fészkek, lyukak, vonulási utak, ürülék stb.) vagy a rágásuk okozta károkból következtethet. A nyomok vagy a látható károkozások alapján becsülje meg, milyen mértékben szaporodtak el a rágcsálók, majd az irtást ennek ismeretében végezze el.

 

A készítmény kihelyezése előtt mérlegelje, hogy a tapasztalt rágcsálóártalom megszüntethető-e irtószer alkalmazása nélkül.

Irtószert csak indokolt esetben használjon!

Rágcsálófertőzöttség megelőzésére vagy rágcsálóaktivitás kimutatására kérjük ne alkalmazza a készítményt.

 

Az irtás megkezdése előtt – a kezelés hatékonyságának növelése és az újrafertőződés megelőzése érdekében – ellenőrizze a kezelendő területet.

A lyukakat, felfúrásokat szüntesse meg, és lehetőség szerint a rágcsálók számára elérhető minden táplálékforrást – például élelmiszerhulladék, kiömlött gabona stb. szüntessen meg. Ettől eltekintve a rágcsálóirtó szer kihelyezésekor már ne takarítsa fel a fertőzött területet, mert azzal megzavarja a rágcsálókat, és az irtószerből történő fogyasztást nehezebb lesz elérni.

 

A készítmény kihelyezése:

A készítményt zárható, illetéktelen felnyitás ellen védett, kereskedelmi forgalomban kapható, akár többször is felhasználható etetőládában kell kihelyezni.

Az etetőládát a csomagolás nem tartalmazza. Amennyiben szüksége lenne etetőládára, javasoljuk cégünk által forgalmazott etetőláda alkalmazását.

 

Az etetőládán jól olvashatóan, letörölhetetlenül tüntesse fel a következőket:

 

„Figyelem! Rágcsálóirtószert tartalmaz!

Tilos elmozdítani, áthelyezni vagy felnyitni! Baleset esetén forduljon toxikológiai központhoz (Tel.sz: 0680-201-199).

METATOX rágcsálóirtó pép, hatóanyaga: 0.0025% brodifacoum.”

 

Az irtószert tartalmazó etetőládát helyezze a rágcsálók által látogatott helyekre, azok vonulási útjaira, illetve feltételezett búvóhelyeik közelébe.

 

Ügyeljen arra, hogy az etetőláda olyan helyre kerüljön, ahol gyermekek, házi- és haszonállatok, valamint egyéb vadon élő állatok nem férnek hozzá! Lehetőség szerint gondoskodjon az etetőláda rögzítéséről is. Védje az etetőládát a közvetlen víztől, esőtől, az időjárás viszontagságaitól.

Az irtószert kizárólag zárt etetőládában szabad kihelyezni!

 

A termék alkalmazási dózisa:

A Metatox rágcsálóirtó pép alkalmazási dózisa egerek irtásakor:

Magas fertőzöttség esetén: 2 méterenként 5-20 gramm (1-2 filter tasak) / etetőállomás.

Alacsony fertőzöttség esetén: 5 méterenként 5-20 gramm (1-2 filter tasak) / etetőállomás.

 

A Metatox rágcsálóirtó pép alkalmazási dózisa patkányok irtásakor:

Magas fertőzöttség esetén: 5 méterenként 10-60 gramm (1-6 filter tasak) / etetőállomás.

Alacsony fertőzöttség esetén: 10 méterenként 10-60 gramm (1-6 filter tasak) / etetőállomás.

 

A csalétket tartalmazó, egyedileg csomagolt 10 grammos filter tasakokat kibontás nélkül helyezze el az etetőállomásokba.

 

Az első két hétben a csalétek állomásokat egerek esetén 2-3 naponként, patkányok esetén 5-7 naponként ellenőrizzük és az elfogyott csalétket pótoljuk. A megromlott, nedves vagy penészes csalétket cserjük ki. Az ellenőrzést ezt követően hetente ismételjük meg.

A véralvadásgátló hatóanyag késleltetett hatása miatt a rágcsálók elpusztulása a fogyasztás után 4-10 nappal várható.

A kezelés, a rágcsálók elszaporodásának mértékétől függően, 2-6 hetet vehet igénybe.

Ha a kihelyezett csalétek folyamatosan elfogy, akkor létesítsünk több etetőhelyet, az egyes etetőhelyeken kihelyezett csalétek mennyiségét viszont ne növeljük.

Kezelések alkalmával az elhullott rágcsálókat el kell távolítani.

Amennyiben a rágcsálók előfordulása és ártalma 35 nap alatt sem csökken érzékelhetően, forduljon kártevőirtó szakemberhez

 

Felhasználás óvintézkedései:

Kizárólag rágcsálóirtásra és csak a használati utasítás szerint alkalmazható! Tilos a készítményt nem célszervezet állatok elpusztítására felhasználni! A készítmény mérgező az emlősökre és a madarakra. A kutya, macska, sertés és minden egyéb ragadozó és/vagy dögevő állat mérgeződhet, ha a rágcsálóirtó szertől elpusztult vagy legyengült rágcsálót elfogyasztja.

A termék használatakor ne egyen, ne igyon, és ne dohányozzon. Kihelyezés és ellenőrzés után meleg, szappanos vízzel alaposan mosson kezet.

Beszennyezett, romlott rágcsálóirtó szert ne használjon fel.

Élelmiszertől, italtól és takarmánytól, valamint az ezekkel érintkezésbe kerülő eszközöktől, felületektől elkülönítve, gyermekek és nem célszervezet állatok által hozzá nem férhető helyen kell alkalmazni és tárolni.

Ne juttassa az irtószert élővízbe!

A készítmény a vadon élő állatokra veszélyes!

 

Felhasználás előtt mindig olvassa el a termék címkéjét is, és a felhasználási utasításban leírtakat és azokat minden körülmény között tartsa be!

 

 

TULAJDONSÁGOK:
Engedélyszám(ok):

HU-2014-MA-14-00080-0001

 

UFI kód: TE00-E048-6004-Q8FS

 

Aktív hatóanyag: 0.0025% brodifacoum (CAS: 56073-10-0; EC: 259-980-5)

Ellenszer: K1 vitamin

 

Elsősegélynyújtás:

Esetleges mérgezés vagy annak gyanúja esetén azonnal orvoshoz / vagy állatorvoshoz kell fordulni és a címkét az orvosnak meg kell mutatni!

 

Tömeg: 150 gr

 

Eltarthatóság és tárolás:

Eredeti, zárt csomagolásban, száraz, hűvös helyen tárolva, a gyártástól számítva 2 évig használható fel.

 

Hulladékkezelés:

A készítmény és csomagolása és maradékai a helyi előírásoknak megfelelően történjen. Előírás hiányában kommunális hulladékként kezelendő.

 

Készítmény osztályozása és címkézése:

GHS08

VESZÉLY

 

A keverék veszélyeire / kockázataira utaló H-mondat:

H373 Ismétlődő vagy hosszabb expozíció esetén károsíthatja a szerveket (vér).

 

Óvintézkedésre vonatkozó P-mondatok:

P102 GYERMEKEKTŐL ELZÁRVA TARTANDÓ.

P314 Rosszullét esetén orvosi ellátást kell kérni.

P501 A tartalom és az edény elhelyezése hulladékként: a helyi előírásoknak megfelelően történjen.