EKOVIT E + S Oral vitamin folyadék 100 ml

E vitamin és szelén készítmény. Hiánybetegségek megelőzésére, a sejtek és szövetek, az ér-, ideg- és izomrendszer, a bőr és nyálkahártya védelmére, a testtömeg gyarapodás elősegítésére, a szaporodásbiológiai jellemzők javítására.

EKOVIT E + S Oral vitamin folyadek 100 ml.jpg
Bruttó ár: 1 880 Ft
(Egységár: 1 880 Ft / db)
A feltüntetett ár 27% áfát tartalmaz!
db
Raktáron, Szállítás 1-3 munkanap

Leírás

EKOVIT E + S Oral vitamin folyadék 100 ml - E vitamin és szelén készítmény

Hiánybetegségek megelőzésére, a sejtek és szövetek, az ér-, ideg- és izomrendszer, a bőr és nyálkahártya védelmére, a testtömeg gyarapodás elősegítésére, a szaporodásbiológiai jellemzők javítására.

 

Készítményforma:

Folyékony takarmány kiegészítő oldat, ivóvízben való alkalmazásra.

 

Célállat:

Baromfi, szarvasmarha, juh, kecske, nyúl.

 

Termék leírás:

A nagy energia tartalmú takarmányok telítetlen zsírsavakban gazdagok, melyekből bizonyos hatásokra könnyen képződnek a sejteket, sejtmembránokat, szöveteket, különösen az ideg- és érszövetet, a váz- és szívizomzatot károsító peroxidok. A szabadgyökök károsító hatásával szemben legelőnyösebben több gyökfogó, antioxidáns komponens együttes alkalmazásával lehet védelmet biztosítani. A készítmény antioxidáns hatású E vitamint, A- provitamint és szelént is tartalmaz. Az E-vitamin zsírban oldódó vitamin, meggátolja a peroxidok képződését, védi a sejtmembránt. E mellett jótékony hatása van a reprodukciós folyamatokra. A szelén létfontosságú nyomelem, amely egy, a peroxidok redukciójáért felelős enzim, a glutation-peroxidáz enzim aktív centrumát képezi. A karotta (sárgarépa kivonat) karotinban gazdag, mely az A-vitamin elő-vitaminjaként a sejtek, a bőr nyálkahártyák védelmét, a reprodukciós folyamatok egészséges működését szolgálja. A lizin aminosav a fehérje beépülés szabályozója. Limitáló komponensként meghatározza a többi aminosav beépülését, ezáltal a fehérjeszintézis hatékonyságát. Az emésztést javító, mikrobicid hatású gyógynövénykivonat támogatja a készítmény hatóanyagainak felszívódását, illetve a fertőzések megelőzését. A készítmény komponensei egymás hatását erősítve, együttes erővel védik a sejteket a peroxidok káros hatásától.

 

Alkalmazási javaslat:

A nagyüzemi takarmányozás hiányosságaiból származó hiány-betegségek megelőzésére, a szaporodásbiológiai jellemzők növelésére, a sejtek és szövetek, az ér-, ideg- és izomrendszer, a bőr és nyálkahártyák védelmére, a fehérje beépülés optimalizálására, a testtömeg gyarapodásának elősegítésére, az emésztés jó működésének biztosítására.

 

Alkalmazás módja:

Itatóvízbe adagolva, szájon át.

 

Adagolás, 3-5 napon át:

- Baromfi, galamb, nyúl: 1 ml/l ivóvíz

- Sertés: 10ml/nap

- Egyéb állatfaj: 1 ml/10-20 ttkg/nap

- Szarvasmarha 15 napon át: 40 ml/nap

 

 

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: 0 nap.

 

Figyelmeztetés:

A készítmény alkalmazását mindenkor dokumentáljuk. Óvakodjunk a túladagolástól! Véletlen túladagolás esetén, tüneti kezelésként az EKOVIT B COMPLEX oral vitamin adagolása javasolt.